Mikä on helluntaiseurakunta - taustaa ja toimintaa:

Helluntailiike


Helluntailiike on tällä hetkellä maailman suurin ja nopeimmin kasvava protestanttinen kirkkokunta. Sen katsotaan alkaneen Pyhän Hengen vaikutuksista viime vuosisadan alussa Los Angelesissa. Helluntailiike on kasvanut sadassa vuodessa noin puoli miljardia jäsentä käsittäväksi vapaaksi kristilliseksi herätysliikkeeksi.

1910-luvulla herätys tuli Suomeenkin, lähinnä norjalaisen T.B. Barrattin vierailujen vaikutuksesta. Barratt oli itse tutustunut Pyhän Hengen toimintaan ja vaikutuksiin liikkeen syntysijoilla Yhdysvalloissa.


Toivakan Helluntaiseurakunta


Toivakan Helluntaiseurakunta perustettiin vuonna 1937, ja nykyään seurakuntaan kuuluu 134 varsinaista jäsentä. Toivakan Helluntaiseurakunta kuuluu Keski-Suomen Veljespiiriin.


Helluntaisrk:n opillinen näkemys


Seurakuntaan liitytään, kun ihminen on tehnyt henkilökohtaisen uskonratkaisun ja ottanut sen jälkeen vastaan kasteen. Usko perustuu Jumalan armoon ja Jeesuksen sovitustyöhön ristillä. Kaste suoritetaan upottamalla Raamatusta saatavan mallin mukaisesti ja se tapahtuu Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.


Seurakunnan hengellinen elämä


Henkilökohtainen usko, kaste ja Pyhän Hengen täyteys ovat hengellisen elämän perusta helluntaiseurakuntaan kuuluvalle. Raamatun opetus, yhteinen ylistys ja rukous kuuluvat seurakunnan elämään. Opetus perustuu Raamatun arvovaltaan ja erehtymättömyyteen. Opetusta annetaan yhteisissä jumalanpalveluksissa, nuorten illoissa, varkkareiden ja lasten kerhoissa ym. pienryhmissä. Opetuksen tarkoitus on tukea ihmistä hänen kasvussaan uskovana ja näin vahvistaa koko seurakuntaa.