Todistuksia/ Artikkeleita


Paulin todistus

"Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme." Room. 6:23

Sain suuresta Jumalan armosta tulla syntiseksi armon kerjäläiseksi vuonna 1973. Alkoholisoituneena, sisäinen maailma riekaleina ja sielunvihollisen pettämänä tulin synnintuntoon. Pelkäsin sitä, missä minä vietän iankaikkisuuteni. Olin aggressiivinen juoppo ja tiesin, että jos ei joku tai jokin muuta elämääni, joudun siirtymään ajan rajan tuolle puolle joko oman, tai toisen käden kautta. Reissuiltani palatessa kaikui usein mielessäni: "Missä sinä Pauli aiot viettää ikuisuutesi?"

Jo pienenä poikasena oma äitini laittoi meitä pyhäkouluun ja siellä puhuttiin paljon taivasasioista. Pyhäkoulunopettaja Liisa Hankitie laulatti laulua, jossa sanotaan, "Meren pauhuihin vaipuu lapsonen, hätähuutonsa kaikuu tuskainen". Monta kertaa maailman teillä kulkiessani pyhäkoulussa kylvetty sana pisti sydänalassa. Maailma vei minut kuitenkin jo nuorena pyörteisiinsä. Alkoholistiparantolat tulivat mukaan kuvioihin ja jokunen linnanreissukin. Poliisiputkassa minä olin tuttu näky. Minusta tuli väkivaltainen ja katkera juoppo. Sielunvihollisen talutusnuorassa jouduin kulkemaan parhaan nuoruuteni. Monta kertaa yritin omin voimin jonkinlaista parannusta ja muutosta elämääni, mutta koskaan se ei onnistunut.

Kuitenkin eräänä syysiltana vuonna 1973 Toivakan helluntaiseurakunnan nuoret tulivat kylän kaljakuppilaan laulamaan taivaslauluja. Kun kuulin noiden nuorten laulut, jokin sisälläni helähti rikki. Katselin heidän kasvojaan ja heidän katseessaan oli jotakin kirkasta ja puhdasta. Jokin voima veti minut samana iltana Betaniaan. Kun astuin saliin erään kaverini kanssa, alkoi kuulua laulu: "Olin pyörteissä maisten huvien, epätoivoa tuskaa paeten ja mun nauttivan luultiin onnestain, mutta nähnyt ei kenkään tuskiain." Kuudennessa säkeistössä laulettiin "Mutta taivaassa näki hätäni, Hän ken ristillä kuoli eestäni. Loisti rakkaus Hänen haavoistaan, tuskat sieluni poistui kokonaan." Silloin koin olevani valmis. Polvistuin salin takapenkille itkien ja tunsin kuinka vuosien padot aukesivat. Jeesuksen kallis sovintoveri puhdisti tuossa hetkessä kaikesta synnistä ja saastasta. Pian uskoontuloni jälkeen täytyin Pyhällä Hengellä. Minulla oli puolustaja, joka auttoi minua uskon alkutaipaleen taisteluissa. Uskovien kasteella kävin vuonna 1974.

Toivakan Helluntaiseurakunnasta tuli hengellinen kotini, johon edelleen kuulun. Olen tehnyt vankilatyötä jo noin 30 vuotta ja olen mukana myös Kristillisen Alkoholisti ja Narkomaani työn hallituksessa. Kallein ja tärkein asia minulle on kuitenkin se, että tiedän nimeni olevan kirjoitettu elämän kirjaan. Minä tahdon nähdä Jeesuksen, joka kurjan kuolemasta pelasti! Jeesus tahtoo muuttaa myös sinun elämäsi!

Pauli Särkkä
05.10.2005
Tommin todistus 20.08.2012
Paulin todistus 05.10.2005
Jumala Paransi! 28.08.2005